לכבוד חג החנוכה הקרב ובא, איגדנו למענכם מאגר של מתכונים לחנוכה טעימים וייחודיים, אשר ימלאו את ביתכם בהרבה ניחוחות וטעמים משכרים.
נפצח את סעודת החג עם שלושה מתכונים לחנוכה קלילים לגירוי בלוטות הטעם ולפתיחת התיאבון.
מתכונים לחנוכה – פחזניות במילוי פרמז'ן
להכנת ארבעים פחזניות בהתאם להוראות מתכונים לחנוכה, דרושים המצרכים הבאים: אחד ורבע כוסות של קמח, שלוש כפות של עירית קצוצה, מיכל של שמנת בישול עם עשרה אחוזי שומן, שני שליש כפית מלח, פלפל ומלח, מאה גרם של חמאה, שן שום כתושה, חמש ביצים, חצי גביע יופלה לבן 1.5% אחוזי שומן, שקית של פתיתי פרמז'ן, חצי גביע של גבינה לבנה חמישה אחוזי שומן וליטר של שמן.
אופן הכנת הפחזניות:
- על פי הוראות מתכונים לחנוכה, תחילה, יש לחמם בתוך סיר בגודל בינוני את המלח, השמנת והחמאה, עד לרתיחתם.
- אחר כך, יש להוסיף את הקמח ולערבב היטב באמצעות מקציף ידני למשך דקה ולהסיר מן האש.
- לאחר מכן, יש להוסיף ביצה ולערבב ולחזור בשנית על הפעולה עד אשר הבלילה הופכת ליציבה ולמבריקה.
- כעת יש להוסיף את פתיתי הפרמז'ן ולערבב למשך שתי דקות.
- אחר כך, יש לחמם בתוך סיר בינוני שמן עמוק בחציו על גבי להבה בינונית.
- כעת יש לצקת באמצעות שקית זילוף עיגולים או מקלות ולהכניסם אל תוך הסיר לטיגון קל למשך שלוש דקות ולהספיג על נייר סופג.
- אופן הגשה: יש לסדר את הפחזניות על גבי צלחת הגשה, לקשט באמצעות עירית קצוצה ולהגיש מטבל בצד.
מתכונים לחנוכה – סלט סלק עם נרות אספרגוס
בהתאם להוראות מתכונים לחנוכה, המצרכים הדרושים להכנת שמונה מנות סלט הם: 750 גרם של סלק אדום, פלפל שחור, מלח גס, חופן של אספרגוס טרי ושתי כפות של שמן זית כתית או שמן אגוזים.
אופן הכנת הסלט:
- לפי הוראות מתכונים לחנוכה, תחילה, יש לשטוף את הסלק ולחלוט אותו באמצעות מים רותחים.
- יש לאדות את הסלק, לקלפו בזהירות ולחתוך אותו לפרוסות עגולות.
- כעת, יש להפריד את קצוות האספרגוס מהגבעולים ולהשאיר חמישה סנטימטרים של גבעול וחולטים את האספרגוס במים רותחים עם מלח למשך שלוש דקות.
- יש לערבב את כלל קצוות האספרגוס עם שמן, סלק, פלפל ומלח, למעט שמונה אספרגוסים.
- אופן הגשה: מסדרים את הסלט על גבי צלחת הגשה ומעמידים את שמונת האספרגוסים הנותרים בדומה לנרות עומדים.
מתכונים לחנוכה – עגבניות במילוי עשבי תיבול
בהתאם להוראות מתכונים לחנוכה, המצרכים הדרושים להכנת עגבניות במילוי עשבי תיבול, בהתאם להוראות מתכונים לחנוכה, הם: סלסלת "עגבניות טעם" בינוניות, גבינת פרמז'ן מגוררת, חבילת עלי בזיליקום, שתי כפות של פירורי לחם, חצי חבילה של עלי נענע, שתי כפות שמן זית, חצי חבילה של עלי פטרוזיליה, פלפל ומלח ושן שום קצוצה.
אופן הכנת הסלט:
- על פי הוראות מתכונים לחנוכה, תחילה, יש לחצות את העגבנייה, לרוקנה מגרעינים ולזרות מעליה קורטוב של מלח ולהניחה על גבי מגש עם הפנים מטה.
- במקביל, יש להכין את המילוי: מניחים בתוך מעבד המזון את פירורי הלחם, העשבים, השום והשמן ולעבד הכול יחדיו, עד אשר מתגבש ממרח גס.
- כעת, יש לחמם את התנור לחום של 180 מעלות צלזיוס.
- לבסוף, יש למלא את העגבניות בכפית מילוי, לפזר מעל מעט גבינת פרמזן ולהכניס לתנור למשך חצי שעה. ולהגיש חם.
אחרי שפצחנו במנות ראשונות, נמשיך את סעודת מתכונים לחנוכה עם מספר מתכונים ללביבות ייחודיות.
מתכונים לחנוכה – לביבות בשר, עגבניות ותפוחי אדמה
בהתאם להוראות מתכונים לחנוכה, המצרכים הדרושים להכנת לביבות הבשר הם: ארבעה תפוחי אדמה בינוניים, שמן זית, שתי פרוסות לחם, כפית של רוטב ברביקיו, 200 גרם ש בשר בקר טחון טרי, רוטב טבסקו, עגבניית קלופה, בשלה וחתוכה לקוביות, פלפל שחור, חמישה עלי בזיליקום, ביצה טרופה וכף של פטרוזיליה קצוצה.
אופן הכנת הלביבות:
- על פי הוראות מתכונים לחנוכה, תחילה, יש להניח על גבי תבנית אפייה את תפוחי האדמה יחד עם הקליפה.
- אחר כך, יש לחמם את התנור לחום של 170 מעלות ולאפות את תפוחי האדמה למשך ארבעים דקות, עד להתרככותם.
- יש לקלוף את קליפת תפוחי האדמה ולמעוך אותם קלות באמצעות מועך פירה.
- כעת, יש להוציא את תוכן הלחם ולהשרות אותו למספר שניות בתוך המים ולסחוט.
- אחר כך, יש להוסיף את רוטב הברביקיו, הבשר, הטבסקו, תפוחי האדמה, הפלפל השחור, העגבניות, הקמח, המלח והביצה.
- יש לערבב את כל המרכיבים לידי עיסה אחת .
- מחממים בתוך מחבת שמן על גבי להבה בינונית, ולטגן את הלביבות עד אשר מתקבל צבע זהוב, מוציאים ומניחים על גבי נייר סופג ומגישים. בתיאבון.
מתכונים לחנוכה – לביבות קישואים
בהתאם להוראות מתכונים לחנוכה, המצרכים הדרושים להכנת לביבות קישואים הם: ארבעה קישואים גדולים פרוסים לחתיכות דקות, שלוש כפות שמן, שלוש ביצים, פלפל שחור, מלח, שלושת רבעי כוסות קמח, מיכל של שמנת צמחית וכפית גדושה של אבקת אפייה. להכנת רוטב לביבות הקישואים דרושים המצרכים הבאים: מיכל של שמנת צמחית ורבע כפית של אגוז מוסקט.
אופן הכנת לביבות הקישואים:
- על פי הוראות מתכונים לחנוכה, תחילה, יש לחמם בתוך מחבת את שמן הזית ולטגן את פרוסות הזוקיני על גביע להבה גבוהה, מתקינים תיבול וממתינים עד אשר פרוסות הזוקיני הופכות לזהובות.
- אחר כך, יש להקציף את הביצים בתוך קערה בינונית ולהוסיף את אבקת האפייה והקמח ולהקציף בשנית, עד אשר אין גושים בעיסה.
- לאחר מכן, יש להוסיף בהדרגתיות את הקצפת הצמחית, עד אשר נוצרת בלילה נוזלית ואז יש להתקין תיבול, להוסיף את פרוסות הזוקיני ולערבב הכל יחדיו.
- כעת, יש לחמם בתוך מחבת גדולה את החמאה ולצקת שלושה עיגולים מבלילת הקישואים ולטגן על גבי להבה בינונית, עד אשר נוצרות בועות גדולות ואז יש להפוך את הלביבות ולטגנם מן הצד השני.
- את הלביבות המוכנות מניחים על גבי צלחת עם נייר סופג.
אופן הכנת הרוטב:
- על פי הוראות מתכונים לחנוכה, תחילה, יש לחמם בתוך סיר קטן את האגוז המוסקט יחד עם הקצפת הצמחית למשך שלוש עד ארבע דקות ומתקינים תיבול (אפשר גם להוסיף מאה גרם של גבינת קצ'קבל.
- לבסוף, יש לצקת על גבי הלביבות מעט רוטב ולהגיש.
מתכונים לחנוכה – לביבות מתוקות לחנוכה עם בטטה ורוטב יוגורט
בהתאם להוראות מתכונים לחנוכה, המצרכים הדרושים להכנת לביבות הבטטה הם: ארבע בטטות מרוסקות דק, קורט של פלפל שחור גרוס, בצל מגורד במגרדת, קורט של מלח, שתי כפות של פטרוזיליה קצוצה, חצי כפית של אבקת אפייה, כפית של עלי רוזמרין קצוצים, ביצה ושתי כפות של קמח. המצרכים הדרושים להכנת רוטב היוגורט הם: שני גביעי יוגורט, קורט של פלפל שחור גרוס, שן שום כתושה, קורט של מלח, כף של מיונז ושתי כפות של שמן זית.
אופן הכנת לביבות הבטטה:
- על פי הוראות מתכונים לחנוכה, תחילה, יש להכניס לתוך קערה את כלל המצרכים, להתקין תיבול וליצור לביבות.
- אחר כך, יש לטגן בתוך מחבת עם שמן עמוק את הלביבות, עד אשר הלביבות מקבלות גוון זהוב.
אופן הכנת רוטב היוגורט:
- תחילה, יש לערבב את כלל המצרכים יחדיו בתוך קערה עמוקה.
- לאחר מכן, יש להוסיף את הקרח ולערבב עד אשר הקרח נמס ומתקבל רוטב בעל מרקם חלק ואחיד.
- לבסוף, יש לצקת מעט רוטב יוגורט על לביבות הבטטה ולהגיש.
מתכונים לחנוכה – לביבות תפוחי אדמה עם גבינת רוקפור, פטריות שמפניון ואגוזים
על פי הוראות מתכונים לחנוכה, המצרכים הדרושים להכנת לביבות תפוחי האדמה הם: ארבעה תפוחי אדמה, אגוז מוסקט, בצל, חצי כפית של עלי טימין קצוצים, שלוש כפות של קמח תופח, 50 גרם של גבינת רוקפור, שלוש ביצים טרופות, שליש סלסלה של פטריות שמפיניון, כף של אגוזי מלך קצוצים, שמן קנולה, מלח ופלפל לבן.
אופן הכנת לביבות תפוחי האדמה:
- תחילה, יש לגרד את הבצל ותפוחי האדמה על גבי פומפיה ולסחוט את הנוזלים.
- אחר כך, יש להעביר לתוך קערה עמוקה את עלי הטימין, שלושת כפות הקמח, האגוז המוסקט, האגוזים, הפלפל הלבן, הביצים והמלח יחדיו.
- יש לחמם בתוך מחבת שמן על להבה בינונית.
- יוצקים את הלביבות על גבי המחבת ומטגנים, עד אשר מתקבל צבע שחום משני הצדדים.
- מניחים את הלביבות המוכנות על גבי צלחת עם נייר סופג ומגישים. בתיאבון!.
מתכונים לחנוכה – סופגניות לחנוכה במילוי פירות יער ווניל
בהתאם להוראות מתכונים לחנוכה, המצרכים הדרושים להכנת שלושים סופגניות הם: קילוגרם קמח, מאה גרם של חמאה רכה, 120 גרם של סוכר, כפית של תמצית וניל, 120 גרם של סוכר, 50 גרם של שמרים טריים, חמישה עשר גרם של מלח, שתי כפות של ברנדי, 360 מיליליטר מים ושני ביצים.
על פי הוראות מתכונים לחנוכה, המצרכים הדרושים להכנת מילוי פירות היער והווניל הם: 500 מיליליטר של חלב, חבילה של פירות יער קפואים, קורט של מלח, מאה גרם של שוקולד לבן מומס, מקל של וניל חצוי, 30 גרם של קורנפלור, 125 גרם של סוכר, 30 גרם של קמח ושישה חלמונים.
אופן הכנת הסופגניות:
- בהתאם להוראות מתכונים לחנוכה, תחילה, יש לשים את המצרכים ולערבב הכל יחדיו, למשך חמש דקות, עד אשר מתקבל בצק אחיד.
- אחר כך, יש לכסות את הבצק באמצעות ניילון נצמד ולהניח לתפיחה בטמפרטורת החדר, למשך שעה וחצי.
- לאחר מכן, יש לחתוך את הבצק, לקרוץ עיגולים במשקל של 80 גרם ולגלגל לכדורים.
- את כדורי הסופגניות המוכנים, יש לסדר על גבי תבנית הגשה ומניחים לתפיחה למשך כחצי שעה.
- כעת, יש לחמם שמן עמוק בתוך סיר לטמפרטורה של 180 מעלות.
- לאחר מכן, מכניסים את עיגולי הבצק התפוחים לתוך הסיר ומטגנים למשך שתי דקות מכל צד.
- לבסוף, יש להניח את הסופגניות המוכנות על גבי נייר סופג ולאחר כשתי דקות מזריקים את מלית פירות היער והווניל.
אופן הכנת מילוי פירות היער והווניל:
- יש להרתיח בתוך סיר קטן את המלח, החלב והסוכר.
- יש לערבב בתוך קערה נוספת את הקורנפלור, החלמונים והקמח ולצקת את תערובת החלב תוך כדי ערבוב, עד אשר מתקבלת עיסה אחידה.
- מעבירים את התערובת לתוך האש ולבשל עד לנקודת הרתיחה.
- במקביל, יש להמיס את השוקולד הלבן במיקרוגל.
- לבסוף, יש להוסיף את השוקולד הלבן לתערובת ומניחים לצינון.
מתכונים לחנוכה – צ'ורוס עם שוקולד חם
המצרכים הדרושים להכנת 30 יחידות צ'ורוס בהתאם להוראות מתכונים לחנוכה, הם: 125 מיליליטר של מים, שמן לטיגון עמוק, 125 מיליליטר של חלב, ארבע ביצים, 10 גרם סוכר, 170 גרם של קמח, גרם של מלח ואחד ורבע חבילות של חמאה.
על פי הוראות מתכונים לחנוכה, המצרכים הדרושים להכנת רוטב השוקולד הם: חצי ליטר של מים, כפית של קינמון, מיכל של שמנת מתוקה 32% אחוזי שומן, חצי כוס סוכר, 120 גרם של סוכר, 260 גרם של שוקולד מריר וקורט של מלח.
אופן הכנת הצ'ורוס:
- יש להרתיח בתוך סיר את הסוכר, החלב, המלח, המים והחמאה יחדיו.
- כאשר התערובת מגיעה לנקודת הרתיחה, יש להוסיף את הקמח ולערבב היטב באמצעות כף מעץ, עד אשר העיסה הופכת לאחידה ומתגבש בצק אחיד וחלק.
- לאחר מכן, יש להעביר את העיסה לתוך מעבד מזון ומעבדים הכל יחדיו עד אשר האדים יוצאים.
- אחר כך, יש להוסיף כל ביצה בנפרד, עד אשר מתגבש בצק מבריק, קרמי ואחיד.
- כעת, יש להעביר את בלילת הבצק לתוך שק זילוף עם מרכז משונן.
- יש לחמם את השמן העמוק לטמפרטורה של 180 מעלות ויוצקים רצועות של צ'ורוס באורך של עשרה סנטימטרים.
- מכניסים את רצועות הצ'ורוס אל תוך השמן העמוק, עד אשר הוא ופך לזהוב ומניחים על גבי נייר סופג.
אופן הכנת רוטב השוקולד:
- בהתאם להוראות מתכונים לחנוכה, תחילה, יש לחמם בתוך סיר את כלל המצרכים, למעט השוקולד, עד לנקודת הרתיחה.
- אחר כך, יש להוסיף את השוקולד ולערבב על גבי להבה בינונית למספר דקות, עד אשר נוצר רוטב סמיך ואחיד.
אופן הגשת המנה:
- על פי הוראות מתכונים לחנוכה, תחילה, יש לערבב בתוך צלחת קינמון וסוכר ולגלגל את הצ'ורוס בתוך התערובת.
- אחר כך, יש להניח את הצ'ורוס המוכנים על גבי צלחת עם קערית של מטבל השוקולד. בתיאבון!.
לסיכומו של עניין, אם ברצונכם להרכיב ארוחת חנוכה מנצחת, תוכלו להיעזר בסדרת מתכונים לחנוכה, שצוינה בכתבה זו.