• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


מתכונים לפסח

חג הפסח נחשב לאחד מן החגים המאתגרים ביותר מבחינה קולינארית. מתכונים לפסח הם מתכונים ייחודיים, ללא קמח חיטה, המבוססים על מרכיבים כדוגמת: תפוחי אדמה, ביצים, קמח תפוחי אדמה, ירקות ובשרים. ישנו מגוון רחב של מתכונים לפסח, שבאמצעותם ניתן להרכיב סעודת מתכונים לפסח כשרה וטעימה במיוחד. במאמר הבא, נציג בפניכם סדרה של מתכונים לפסח, אשר יסייעו לכם להרכיב סעודת פסח מושלמת, בהתבסס על סדרה של מתכונים לפסח.

את סעודת ערב פסח נרכיב ממגוון רחב של מתכונים לפסח. את הארוחה נפצח בסדרה של מתכונים לפסח, שמטרתם לפתוח את התיאבון של הסועדים באמצעות מתאבנים, מגזרת הסלטים.

סלטים לחג הפסח

לאחר שסרקתי את כלל רפרטואר מתכונים לפסח, נתקלתי בסלט ייחודי וטעים במיוחד, סלט כרוב חמוציות ושקדים שמו.

סלט כרוב, חמוציות ושקדים

המרכיבים הדרושים להכנת סלט כרוב, חמוציות ושקדים : ראש כרוב אחד החתוך לרצועות, ארבע כפות של קוקוס קלוי, שלושה גבעולי בצל ירוק חתוך דק, שלושת רבעי כוס של חמוציות מיובשות, שלושת רבעי כוס של שקדים קלויים וקלופים.

המצרכים הדרושים לרוטב הסלט הם: שליש כוס של שמן חמניות או תירס, פלפל ומלח לבן, שליש כוס של חומץ, כף דבש וכפית של שום כתוש.

אופן הכנת סלט הכרוב והחמוציות: תחילה, יש לערבב את כלל חומרי הרוטב בתוך צנצנת ולתבל לפי הטעם. אחר כך, יש לערבב את השקדים, הכרוב, החמוציות, הבצל הירוק והקוקוס בתוך קערה ולצקת מעל את הרוטב. להמתין כעשר דקות עד להיספגות הנוזלים בסלט ומגישים. בתאבון.

מתכוני בשר ודגים לפסח

לאחר שפצחנו עם סלט כרוב וחמוציות מנצח, אפשר להתקדם למנת הדגל הבאה של סעודת מתכונים לפסח, הנחשבת לאחד מן מתכונים לפסח הבודדים, שהוכתרו במשפחתי כגולת הכותרת בסדר, והיא מנת אוסובוקו טלה בליווי של ארטישוק ירושלמי וערמונים.

אוסובוקו טלה בליווי ארטישוק ירושלמי וערמונים

אופן הכנת האוסובוקו: תחילה יש לטגן את האוסובוקו מכל צידיו בתוך סיר רחב ומשומן ולהשחימו. אחר כך, מוציאים את האוסובוקו מן הסיר ומוסיפים לו את הירקות ומאדים את כל הירקות היטב. אחרי שהירקות התאדו, יש להוסיף כף רסק עגבניות גדושה ולערבב הכל יחדיו. לאחר מכן, מוסיפים את היין הלבן ואת היין האדום ומצמצמים את התערובת לחצי מכמות הנוזלים. לבסוף, יש להוסיף את נתח האוסובוקו ולהניח מעליו את הארטישוק הירושלמי, אחר כך יש לכסות את הכל עם ציר ירקות, להוסיף את הפלפל האנגלי, המלח, הפלפל ואת עלי הדפנה ולהביא את הכל לרתיחה. מניחים ערמונים ומנמיכים את האש ומבשלים את התערובת למשך שעתיים וחצי, עד אשר הבשר הופך לרך.

סטייק סלמון ברוטב אסיאתי

לפי הוראות מתכונים לפסח, המצרכים הדרושים להכנת סטייק הסלמון: שתי כפות כוסברה קצוצה, שמונה יחידות של 150 גרם של סטייק סלמון, שני גזרים חתוכים למקלות, שמן זית, שני בצלים בינוניים פרוסים, מלח גס, שלוש שיני שום, פלפל שחור גרוס, כוס רוטב צ'ילי מתוק וחצי כוס של רוטב טריאקי.

אופן הכנת סטייק סלמון: להכנת הדג: בשלב הראשון יש לתבל את הדג בפלפל, שמן זית ומלח ולסגור את הדג מכל צידיו במחבת כבדה. בשלב השני, יש להוציא את הדג מן המחבת ולהניח בצד.

להכנת הרוטב: בשלב הראשון יש להוסיף כף של שמן זית אל המחבת בה טוגנו הדגים. בשלב השני, יש להוסיף את השום, הגזר והבצל ולטגן הכל עד אשר התערובת מזהיבה. בשלב השלישי, יש להוסיף את הפלפל השחור הגרוס, את רוטב הצ'ילי ואת רוטב הטריאקי ולהביא את הכל לרתיחה. בשלב הרביעי, יש להעביר את התערובת אל תוך מעבד מזון ולטחון קלות.

להכנת המנה: בשלב הראשון, יש להעביר את פילה הסלמון לתוך כלי חימום מתאים בתנור. בשלב השני, יש למזוג את הרוטב על גבי הפילטים ולחמם למשך חמש דקות בתוך תנור, שחומם ל – 180 מעלות. לבסוף מניחים את דגי הסלמון על גבי צלחת הגשה ומפזרים מעט כוסברה מעל ובתיאבון. כעת, לאחר שצלחנו בהצלחה את שלב המנה העיקרית, נותר מקום אחרון של מתכונים לפסח מתוקים שיחתמו את סעודת מכונים לפסח בקול תרועה.

מתכונים מתוקים לפסח

בין רפרטואר מתכונים לפסח ניתן למצוא גם מתכוני קינוח לפסח. מתכונים לפסח המיועדים למנה אחרונה, מבוססים בעיקר על פירות, חלב, קקאו וסוכר.

חביתיות קקאו ופנקוטה

בהתאם להוראות מתכונים לפסח, המצרכים הדרושים להכנת עשרים מנות של חביתיות קקאו ופנקוטה הם: כף של אבקת קקאו, אחד וחצי כוסות חלב, ארבע ביצים, רבע כפית מלח, שתי כפיות שמן, שש כפות של קמח מתפוחי אדמה ולעיטור מעט אבקת סוכר. לטיגון החביתיות דרושה מרגרינה. למלית הפנקוטה דרושים ארבעה מיכלי שמנת מתוקה, חצי כוס של מים פושרים, מאה גרם סוכר, שקית של אבקת ג'לטין, מקל של וניל חצוי, גרד של לימון וחמישה פולי קפה.

אופן הכנת החביתיות: תחילה, יש לערבב את כל חומרי הבלילה באמצעות מערבל חשמלי, עד אשר מתקבלת בלילה חלקה. אחר כך, יש לשמן את מחבת הפנקייקים במעט מרגרינה ולצקת את בלילת החביתיות על גבי המחבת, תוך כדי תנועה סיבובית והגדלת שטח הפנים של החביתיה. יש לטגן את החביתיה מעט מכל צד. להכנת הפנקוטה, יש לחמם בתוך סיר בינוני את כלל חומרי המלית, למעט הג'לטין ולהביא את הכל לנקודת הרתיחה. במידה והשמנת מתחילה לבעבע, עליכם להנמיך את האש ולבשל למשך כשלושת רבעי שעה. יש לסנן את התערובת ולהכניסה אל תוך המקרר. כעת, יש להמיס את הג'לטין בתוך מים פושרים ולערבב את השמנת יחד עם הג'לטין. לבסוף, מניחים במרכז כל חביתיה כפית של מילוי פנקוטה ויוצרים גלילה. מסדרים את החביתיות בתוך תבנית ובוזקים מעט אבקת סוכר לקישוט בעת ההגשה.

עוגות לחג הפסח

מתכונים לפסח, אומנם לא מכילים את אחד מן המרכיבים העיקריים ליצירת עוגות – קמח חיטה. אולם יחד עם זאת, ישנם מתכונים לפסח המאפשרים לכם להכין עוגת פסח מדהימה גם ללא חיטה.

טורט שקדים ותפוזים

להכנת עוגת טורט שקדים ותפוזים נחוצים המרכיבים הבאים: שתי כוסות שקדים, מאה גרם של שקדים מולבנים, שליש כוס של קמח תפוחי אדמה. רבע כפית מלח, כוס סוכר, גרידה מחצי תפוז, שש ביצים מופרדות, כפית של תמצית וניל טהור וכף של ליקר אמרטו. להכנת רוטב התותים דרושים: כפית של מיץ לימון, חמש מאות גרם תותים וארבע כפות של אבקת סוכר.

אופן הכנת טורט שקדים ותפוזים: תחילה, יש לחמם את התנור לחום של 180 מעלות צלזיוס. אחר כך, מכניסים את קמח תפוחי האדמה, את השקדים ואת הסוכר ולטחון לאבקה. לאחר מכן, יש להקציף את החלמונים עם חצי כוס של סוכר עד אשר נוצרת תערובת בהירה ותפוחה. אחר כך, יש להוסיף את גרידת התפוז, את הליקר ואת הווניל. יש להקציף את המלח והחלבונים בתוך מערבל, עד אשר מתקבל קצף יציב. אחר כך, יש להוסיף את כמות הסוכר הנותרת אל תוך התערובת, עד שנוצר קצף גמיש ויציב. כעת יש לקפל את הקציפה של החלבונים ותערובת השקדים אל תוך תערובת החלמונים. לבסוף, יש להעביר את התערובת אל תוך תבנית ולאפות למשך 35 דקות, לצנן ולהגיש. להכנת רוטב התותים יש להכניס את כל חומרי הגלם אל תוך מעבד מזון, עד אשר מתקבלת מחית חלקה. לבסוף, חותכים פרוסת עוגה, מפזרים מעט פרוסות של שקדים מולבנים ומוזגים מעט רוטב תותים. בתיאבון.

לסיכום, אם ברצונכם להרכיב סעודת פסח מושקעת עבור כל בני ביתכם תוכלו ליישם זאת בקלות באמצעות סדרת מתכונים לפסח שאוגדו למאמר זה.