• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


מתכונים לסוכות

מעוניינים לערוך סעודה לתפארת לכבוד חג הסוכות? במאמר הבא תוכלו למצוא סדרה של מתכונים לסוכות, אשר יבטיחו לכם ולאורחים חוויה קולינארית ייחודית באווירה משפחתית.

וניגש לעיקר, שכן את סעודת מתכונים לסוכות נפצח עם משקה אלכוהולי קר, שיכניס את כלל האורחים והאושפיזין בסוכה לאווירת החג הנכונה.

מתכונים לסוכות – ליקר אתרוגים

על פי הוראות מתכונים לסוכות, החומרים הדרושים להכנת שני ליטרים וחצי של ליקר הם הבאים:

  1. קילוגרם של אתרוגים, כלומר שישה אתרוגים בסך הכל.
  2. ליטר של מים.
  3. קילוגרם של סוכר.
  4. ליטר של אלכוהול נקי 95% אחוזי אלכוהול.

אופן הכנת הליקר:

  1. תחילה, יש לשטוף את האתרוגים בצורה יסודית ולייבשם.
  2. אחר כך, יש להסיר את קליפת האתרוג.
  3. כעת, יש לשפוך חצי כוס אלכוהול לתוך צנצנת ולהכניס את קליפות האתרוג פנימה.
  4. לבסוף, יש לסגור את מכסה הצנצנת ולהניחה במקום חשוך לתקופה של חודש.
  5. לאחר חודש ימים, יש להביא את המים והסוכר לידי רתיחה, עד שנוצר סירופ קרמלי ומקררים.
  6. במקביל, יש לסנן את האלכוהול ולהיפטר מן הקליפות היבשות.
  7. לסיום, יש לערבב את סירופ הסוכר עם האלכוהול ויוצקים לתוך בקבוק יין ריק. לחיים.

כעת, נעבור לשלב הראשון בסעודת מתכונים לסוכות ונציג בפניכם מספר מתכונים לסוכות, שיוגשו בתור מנות ראשונות.

מתכונים לסוכות – סלט רימונים


על פי הוראות מתכונים לסוכות, להכנת שש מנות סלט, תזדקקו למצרכים הבאים: רימון, 40 גרם של צנוברים קלויים, צרור של כוסברה, עשרים גרם של גרעיני שומשום קלויים, צרור של פטרוזיליה, שלושים גרם של גרעיני חמנייה קלויים, צרור של עלי רוקט וחמישה גבעולי נענע.
להכנת הרוטב דרושים המצרכים הבאים: מיץ מחצי לימון, רבע כפית פלפל שחור, מיץ מחצי תפוז, רבע כפית מלח, שש טיפות של שמן שומשום, כף של שמן קנולה, שש טיפות של רכז רימונים, כפית דבש וכפית של חומץ סיידר תפוחים.

אופן הכנת סלט הרימונים:

  1. תחילה, יש לרחוץ את עלי הרוקט, הכוסברה, הנענע והפטרוזיליה היטב ולייבשם.
  2. אחר כך, יש לתלוש את עלי הפטרוזיליה והכוסברה ולחתוך את עלי הנענע והרוקט לחצי.
  3. בשלב השלישי, יש לערבב את כלל מרכיבי הרוטב ומאחסנים בתוך צנצנת בעלת מכסה.
  4. בשלב הרביעי, יש להניח את כלל עלי הסלט בתוך קערה עמוקה ולפזר מעל את השומשום, גרגירי הרימונים, הצנוברים וגרעיני החמניות ולהזליף מעל את רוטב הסלט, ולהגיש.

מתכונים לסוכות – סלט שומר, רימונים ורוקט


על פי הוראות מתכונים לסוכות, המצרכים הדרושים להכנת סלט השומר, הרימונים והרוקט הם: צרור של עלי רוקט, ראש של שומר, כוס של עלי בזיליקום טריים ושני אנדיבים. להכנת הרוטב דרושים המצרכים הבאים: רבע כוס של שמן זית, פלפל ומלח שחור טחון טרי, שתי כפות של מיץ לימון, כף של דבש, כף של רכז רימונים וכף חרדל.

אופן הכנת סלט השומר, הרוקט והרימונים:

  1. תחילה, יש לפרוס את ראש השומר לחתיכות ולהשרות במי קרח, ולאחר מכן יש לפרוס את השומר לאורכו באמצעות מנדולינה.
  2. את הפרוסות המוכנות, יש להכניס למשך 10 דקות לתוך קערה גדולה עם מי קרח.
  3. כעת יש לערבב יחדיו את צרור עלי הרוקט, כוס עלי הבזיליקום הטריים, פרוסות השומר ושני אנדיבים.
  4. לבסוף, יש לצקת את רוטב הוויניגרייט מעל הסלט, לערבב ולפזר מעל גרגירי רימון. בתיאבון!.

ונעבור לחלק העיקרי של הסעודה עם שני מתכונים לסוכות מנצחים המשלבים בין המתוק, החמוץ והמלוח ויוצרים יחדיו טעם גן עדן.

מתכונים לסוכות – פילה סלמון ברוטב מיץ רימונים

על פי הוראות מתכונים לסוכות, המצרכים הדרושים להכנת פילה הסלמון הם: שלוש כפות של שמן זית, שעועית תאילנדית מבושלת, מיץ לימון טרי משני לימונים, כוס של גרגירי רימון, שלוש כפות של תרכיז רימונים, חצי כוס של עלעלי כוסברה, כף של ג'ינג'ר טרי, שישה פילטים של סלמון, שתי כפות דבש ושבבי צ'ילי.

אופן הכנת פילה הסלמון:

  1. תחילה, יש לערבב יחדיו בתוך כלי רחב: שלוש כפות של שמן זית, שלוש כפות של רכז רימונים, שתי כפות של מיץ לימון, שתי כפות דבש, כף של ג'ינג'ר טרי פרוס דק, פלפל ומלח שחור טחון, שבבי צ'ילי יבש.
  2. אחר כך, יש להשרות בתוך משרה את נתחי פילה הסלמון למשך שעה, ולאחר מכן, יש להוציא את הפילטים מן המשרה ולנגבם.
  3. כעת, יש לצרוב את הדגים עם עורם כלפי מטה, על גבי מחבת טפלון משומנת וחמה. ואחר כך מטגנים כל צד למשך דקה.
  4. יש לצקת לתוך מחבת את מרכיבי המשרה יחד עם שליש כוס מים.
  5. יש להביא לרתיחה את המשרה ולהפוך את הסלמון, עד אשר יספוג את הרוטב.
  6. להוסיף חצי כוס של עלעלי כוסברה שלמים ולפזר מעל את כוס גרגרי הרימון.
  7. לבסוף, מסדרים את פילה הסלמון על גבי מצע של שעועית תאילנדית מבושלת ומגישים.

מתכונים לסוכות – עוף בשזיפים, דבש ויין אדום

לפי הוראות מתכונים לסוכות, המצרכים הדרושים להכנת העוף בשזיפים, ביין אדום ובדבש הם הבאים: שישה גרגירי פלפל שחור, תשעה שזיפי אשלוט קלופים, כפית מלח שטוחה, תשעה שזיפים מיובשים, כף של שמן קנולה, ארבע כפות גדושות של מעדן שזיפים, כף של שמן קנולה, שלוש כפות של דבש מפרחי בר, שתי כפות של שמן זית עשיר, כוס של יין אדום ו - 6 שוקיי עוף נקיים.

אופן הכנת עוף במרינדת שזיפים, דבש ויין אדום:

  1. תחילה, יש לחמם בתוך סיר רחב את הדבש והשמן ולהוסיף את בצלי השאלוט, עד אשר הם הופכים לזהובים.
  2. אחר כך, יש להוסיף את שוקי העוף ומזהיבים מכל צד.
  3. כעת, יש להוסיף את המלח, היין והפלפל ולהמתין, עד אשר הנוזל מצטמצם.
  4. אחר כך, יש להוסיף את השזיפים ואת מעדן השזיפים ולכסות במים בגובה העוף ולהנמיך את האש.
  5. מבשלים את הכל למשך כחצי שעה, עד אשר שוקי העוף מוכנים.
  6. לאחר מכן, יש לפתוח את מכסה הסיר לצמצם את נוזלי הרוטב ולהתקין את התיבול.
  7. לבסוף, מעבירים את הכל לתוך כלי חרס ומכניסים להשחמה בתנור שחומם ל – 220 מעלות מראש, זאת בהתאם להוראות מתכונים לסוכות. בתיאבון!.

אז אחרי שמילינו פינו בעוף וברימונים, נעבור לגולת הכותרת של סעודת מתכונים לסוכות ונחשוף בפניכם שני מתכונים לסוכות מפתיעים של קינוחים ט-ע-י-מ-י-ם.

מתכונים לסוכות – מוס גבינה רימונים ודבש

על פי הוראות מתכונים לסוכות, המצרכים הדרושים להכנת מוס גבינה, רימונים ודבש הם: להכנת התחתית דרושים המצרכים הבאים: 70 גרם של סוכר, קורטוב קינמון, מאה גרם של קמח ושבעים גרם של חמאה רכה. להכנת מקפא הרימונים דרושים המצרכים הבאים: 130 מיליליטר של מיץ רימונים, 130 גרם של שמנת מתוקה מוקצפת, חמישה גרם ג'לטין שהושרה בתוך עשרים מיליליטר של מים קרים ו - 20 מיליליטר של גרנדין. להכנת מוס הגבינה דרושים המצרכים הבאים: 300 גרם של גבינה עם תשעה אחוזי שומן, 18 גרם של ג'לטין שהושרה במים קרים, 700 גרם של שמנת חמוצה, 400 גרם של שמנת מוקצפת מתוקה ומאה גרם של דבש.

אופן הכנת מוס הגבינה בליווי רימונים ודבש:

אופן הכנת התחתית:

  1. על פי הוראות מתכונים לסוכות, תחילה, יש לערבב את כלל המרכיבים, עד אשר מתקבלים פירורים.
  2. אחר כך, יש להכניס לאפייה למשך עשרים דקות אל תוך תנור שחומם ל – 180 מעלות, עד אשר הבצק הופך זהוב.


אופן הכנת מקפא הרימונים:

  1. תחילה, יש לערבב את הגרנדין עם מיץ הרימונים.
  2. אחר כך, יש להמיס את הג'לטין המושרה למשך כעשרים שניות במיקרוגל ולהוסיף את תערובת הגרנדין ומיץ הרימונים.
  3. יש להמתין כחמש דקות, עד אשר הג'לטין מוכן, ואז יש להוסיף את השמנת ולערבב הכול יחדיו.
  4. את התערובת המוכנה יש לצקת לתוך תבנית בקוטר של שניים עשר סנטימטר ולהקפיא.

אופן הכנת המוס:

  1. לפי הוראות מתכונים לסוכות, תחילה, יש לערבב יחדיו את הדבש, הגבינה, השמנת החמוצה ואת הג'לטין המומס.
  2. אחר כך, יש להוסיף את השמנת שהוקצפה, בתנועות קיפול עדינות.

אופן הגשת המנה:

  1. תחילה, מניחים את פירורי הבצק האפויים בתוך טבעת בקוטר 24 סנטימטר.
  2. אחר כך, יש לצקת חצי מכמות מוס הגבינה ולהניח במרכז הטבעת את מקפא הרימונים.
  3. לבסוף, מכסים את הטבעת בשארית המוס, מקררים ומגישים. בתיאבון!.


מתכונים לסוכות – עוגיות תמרים ואגוזים

המצרכים הדרושים להכנת עוגיות התמרים, בהתאם להוראות מתכונים לסוכות, הם: חבילת תמרים מגולענים בוואקום (חצי קילו), אבקת סוכר, כוס של סוכר, שתי כפות של מיץ תפוזים, מאה גרם של חמאה, כפית של תמצית וניל, שני ביצים, כף של גרידת תפוז, כפית גדושה של אבקת אפייה, כפית וחצי של קינמון, כוס של צימוקים וכוס של אגוזים קצוצים.

אופן הכנת העוגיות:

  1. לפי הוראות מתכונים לסוכות, תחילה, יש להמיס את התמרים והחמאה בתוך קערה גדולה למשך דקה וחצי במיקרוגל בעוצמה גבוהה, עד אשר החמאה והתמרים הופכים להיות רכים דיים.
  2. אחר כך, יש לעבד את התמרים והחמאה יחדיו, עד אשר נוצרת עיסה חלקה.
    3. לעיסה יש להוסיף את יתר המרכיבים בהדרגתיות ותוך כדי ערבוב, עד אשר מתקבלת עיסה דביקה.
  3. כעת, יש להכין תבנית גדולה ולצפות אותה בנייר אפייה.
  4. בידיים רטובות יש לחלק את הבצק לארבעה גושים, ומכל גוש יוצרים נקניק ארוך וצר ומניחים אותו במגש במרווחים.
  5. במקביל, יש לחמם את התנור ל – 180 מעלות ולאפות למשך עשרים דקות, עד אשר מתקבלת שכבה זהובה.
  6. מוציאים את תבנית האפייה ומניחים לצינון למשך שעה.
  7. לבסוף, פורסים את הנקניק לפרוסות בעובי של אצבע, מכניסים לתוך צנצנת ומפזרים מעל מעט אבקת סוכר. בתיאבון!

כך נסתיימה לה סעודת מתכונים לסוכות בתרועת ניצחון, וזאת הודות לשני מתכונים לסוכות של קינוחים מיוחדים ומפנקים.

לסיכומו של עניין, אם ברצונכם להתקין סעודת מלכים לכבוד חג הסוכות הקרב ובא, תוכלו להיעזר בסדרת מתכונים לסוכות שצוינו במאמר זה.