אחד מן החגים האהובים עליי מבחינה קולינארית הוא חג השבועות. מתכונים לשבועות, מבוססים על ערב רב של גבינות, יוגורטים, מעדנים, משקאות חלביים ומאפים ייחודיים, אשר הופכים את סעודת מתכונים לשבועות למצוינת. אם ברצונכם להתקין סעודת מתכונים לשבועות ייחודית ומגוונת, במאמר הבא תוכלו למצוא סדרה של מתכונים לשבועות. ונתחיל עם ארבעה מתכונים לשבועות, אשר יעשו נפלאות לסעודת החג המשפחתית שלכם בערב שבועות.
אוסף מתכונים מומלצים לשבועות: לארוחת חג מושלמת במיוחד!
כדורי ריזוטו במילוי מוצרלה
לפי הוראות מתכונים לשבועות, להכנת 20 כדורי ריזוטו במילוי מוצרלה דרושים המצרכים הבאים: שתי כוסות אורז ריזוטו מסוג ארבוריו, שש כפות של שמן זית, חמישים גרם של חמאה, 200 גרם פירורי לחם, חמש כוסות של ציר מרק ירקות, חמישה ענפי תימין (העלים בלבד), כוס של יין לבן יבש, שלושת רבעי כוס של גבינת פרמז'ן מגוררת, פלפל ומלח, 20 כדורי מוצרלה ושמונה ביצים.
אופן הכנת כדורי הריזוטו:
- תחילה, יש לבשל את הריזוטו בתוך סיר כבד.
- אחר כך יש להמיס את שמן הזית יחד עם החמאה.
- לאחר שהשמן והחמאה נמסו יש להוסיף את עלי התימין.
- כעת, מוסיפים את היין תוך כדי ערבוב, עד אשר כלל הנוזלים מתאדים ואז מוסיפים בהדרגתיות את כוסות ציר הירקות, עד אשר כל הנוזלים נספגים.
- לבסוף, יש להסיר את הריזוטו מן האש, לתבל בפלפל ובמלח, להוסיף את הפרמז'ן ולצנן את הכל.
- הכנת הכדורים בהתאם להוראות מתכונים לשבועות: תחילה, יש לערבב בין שתיים לארבע ביצים יחד עם האורז.
- כעת, יש ליצור כדורים ולהחדיר לכל כדור ריזוטו מעט מוצרלה ולסגור היטב.
- אחר כך, יש לטרוף שתי ביצים ולגלגל בתוך הבלילה את כדורי הריזוטו ולאחר מכן לגלגל אותם בתוך תערובת פירורי הלחם.
- לבסוף, מסדרים את כדורי הריזוטו על גבי תבנית אשר רופדה בפירורי לחם, מכסים את התבנית עם ניילון נצמד ומכניסים למקרר, עד אשר כדורי הריזוטו מתקשים
- לפני ההגשה, זורקים את כדורי הריזוטו אל תוך מחבת עם שמן עמוק, עד אשר כדורי הריזוטו הופכים לזהובים, מוציאים ומספיגים בנייר. בתיאבון!.
כדורי רוקפור ואגוזים
המצרכים הדרושים להכנת כדורי הרוקפור בהתאם להוראות מתכונים לשבועות הם: 250 גרם של גבינה לבנה חמישה אחוזי שומן, מאה גרם חמאה רכה, אגוזי מלך, צנוברים, שקדים או בוטנים גרוסים, מאה גרם של גבינה צהובה מגוררת ומאה גרם של גבינת רוקפור מגוררת.
אופן הכנת כדורי הרוקפור:
- תחילה, יש לערבב את כלל הגבינות יחדיו באמצעות מעבד מזון, ולאחר שנוצרה עיסה אחידה, יש להכניס למקרר, עד אשר העיסה מתגבשת.
- אחר כך, קורצים כדורים מן התערובת ומגלגלים בציפוי של שבבי צנוברים, אגוזי מלך, בוטנים ושקדים.
- לבסוף, יש לשמור את הכל בתוך קופסא הרמטית במקרר. ולהגיש. בתיאבון.
סלט תותים, עשבי תיבול ורוקפור
המצרכים הדרושים להכנת סלט התותים ועשבי התיבול על פי הוראות מתכונים לשבועות: צרור של עלי פטרוזיליה, פלפל שחור גרוס ומלח, צרור של עלי כוסברה, כפית של סוכר חום, שליש צרור של עלי נענע, שלושה בצלים ירוקים וקצוצים, כפית של חרדל דיז'ון, שניים עשר תותים בינוניים חתוכים, כף של חומץ, 200 גרם של גבינת רוקפור, שתי כפות של שמן זית, כף חומץ ושלוש כפות של מיץ לימון.
אופן הכנת הסלט:
- תחילה יש לערבב את כלל מרכיבי הרוטב, כלומר: את החרדל, החומץ, שמן הזסית, הסוכר, הפלפל, המלח ומיץ הלימון.
- אחר כך, יש לערבב את עשבי התיבול בתוך קערת סלט להגשה.
- לבסוף, יוצקים את רוטב הסלט על גבי הסלט ומפזרים מעל פרוסות של תותים וגבינת רוקפור מגורדת ומגישים. בתיאבון.
סלט חסה, רוקפור ואגסים
המרכיבים הדרושים להכנת הסלט על פי הוראות מתכונים לשבועות הם: רבע שקית של עלי בייבי, שתי כפות של רוטב ויניגרייט לייט, שתי כפות של גבינת רוקפור מגורדת, שלושה אגוזי מלך קצוצים, עגבנייה קצוצה לקוביות, אגס אחד פרוס לפלחים ורצועה של בצל סגול.
אופן הכנת הסלט:
- תחילה, יש לערבב את כלל מרכיבי הסלט יחדיו, למעט הגבנה ופרוסות האגסים.
- מזליפים את רוטב הוויניגרייט מעל הסלט.
- לבסוף, יש להוסיף את פלחי האגס ואת גבינת הרוקפור מעל הסלט, ולהגיש. בתיאבון.
לאחר מנות הפתיחה המושקעות, נגיש שתי מנות עיקריות מנצחות לחג השבועות הלקוחות מסדרה של מתכונים לשבועות.
מאפה גבינות, אספרגוס ועגבניות מיובשות
המצרכים הדרושים להכנת מאפה גבינות, אספרגוס ועגבניות מיובשות על פי הוראות מתכונים לשבועות הם: תבנית פיירקס בגודל של 28X20 , פלפל ומלח, חבילה של גבינת כנען, כף של עלי תימין, 250 גרם של גבינה לבנה שלושה אחוזי שומן, שלוש שיני שום קצוצות, גביע אחד של גבינת קוטג', חצי כוס חלב של שלושה אחוזי שומן, שליש כוס של עגבניות מיובשות בשמן זית וקצוצות, צרור של אספרגוס החתוך למקלות באורך של ארבע סנטימטר, שלוש ביצים טרופות וארבע כפות קמח.
אופן הכנת המאפה:
- תחילה, יש לחמם את התנור ל – 180 מעלות.
- אחר כך, יש לפורר את גבינת הכנען לתוך קערה ולהוסיף את הגבינות, הקמח, החלב, הביצים, עלי התימין, האספרגוס, השום והעגבניות המיובשות על פי הוראות מתכונים לשבועות.
- מפלפלים וממליחים היטב ומערבבים את כל מרכיבי המאפה יחדיו, עד אשר נוצרת תערובת אחידה.
- לבסוף, יש להעביר את התערובת אל תוך תבנית פיירקס משומנת ולאפות בתנור למשך ארבעים דקות, עד אשר המאפה מקבל צבע זהוב.
גראטן תפוחי אדמה וגבינת עיזים
בהתבסס על הוראות מתכונים לשבועות, המצרכים הדרושים להכנת גראטן תפוחי האדמה הם הבאים: תבנית אפייה בגודל של 22X28, חמישים גרם של פתיתי גבינת פרמז'ן, תשעה תפוחי אדמה קלופים בינוניים ופרוסים דק, גליל של גבינת פרומעז חתוך לפרוסות דקות, כף של עלי תימין, שני מיכלים של שמנת מתוקה 38% אחוזי שומן, חמאה לשימון תבנית האפייה.
אופן הכנת גראטן תפוחי האדמה וגבינת העיזים:
- תחילה, יש לחמם את התנור לטמפרטורה של 180 מעלות צלזיוס.
- אחר כך, יש לערבב את עלי התימין יחד עם פרוסות תפוחי האדמה, להמליח ולפלפל היטב.
- כעת, יש לסדר את פרוסות הגראטן בתוך תבנית ששומנה בחמאה בצורה של שכבות, ואז יש לצקת את השמנת על גבי תפוחי האדמה.
- לאחר מכן, יש להכניס את התבנית אל תוך התנור למשך שעה קלה, עד אשר השמנת נספגת בתוך תפוחי האדמה.
- לבסוף, יש להניח מעל תפוחי האדמה האפויים את עיגולי פרוסות הפרומעז ולפזר את שבבי גבינת הפרמז'ן ומכניסים בשנית אל התנור למשך כעשרים דקות, עד אשר הגראטן הופך לזהוב. בתיאבון.
לבסוף, בכדי להמתיק את אווירת החג איגדנו למענכם שני מתכונים לשבועות מנצחים של קינוחים טעימים.
עוגת גבינה ותותים עם אגוזים ושוקולד לבן
בהתבסס על הוראות מתכונים לשבועות, המצרכים הדרושים להכנת העוגה הם: חצי כוס של רוטב תות שדה (המופק מריבת תות ומים חמים), 200 גרם של שבבי אגוזי מלך, שני מיכלי תות שדה, מאה גרם של שוקולד לבן, ארבעה עלי ג'לטין, 250 מיליליטר של שמנת מתוקה, שמונים גרם של אינסטנט פודינג וניל, 750 מיליליטר של שמנת מתוקה, 120 גרם של אבקת סוכר, שתי יחידות של גרידת לימון ו – 750 גרם של גבינה לבנה עם חמישה אחוזי שומן.
אופן הכנת עוגת הגבינה:
- תחילה, יש לחמם את התנור לחום בינוני של 160 מעלות.
- אחר כך, יש להמיס את השוקולד באמצעות סיר בן מרי או במיקרוגל.
- לאחר מכן, יש לערבב את האגוזים והשוקולד עד ליצירת תערובת אחידה ואחר כך מפזרים את התערובת על גבי תבנית העוגה ומכניסים לתנור שחומם ל – 180 מעלות, למשך שמונה דקות, עד אשר תחתית העוגה מזהיבה. מוציאים את התבנית ומצננים.
- כעת, יש להקציף 600 מיליליטר של שמנת מתוקה לידי קצפת רכה, ולשמור אותה במקרר.
- לאחר מכן, יש לערבב את הפודינג עם השמנת המתוקה שנותרה ולהוסיף את גרידת הלימון, הסוכר והגבינה, עד אשר נוצרת תערובת אחידה ללא גושים.
- יש להשרות את עלי הג'לטין ולכסותם בתוך מים.
- במקביל מחממים 150 מיליליטר של שמנת במיקרוגל ומוסיפים את הג'לטין ומערבבים הכול יחדיו, עד אשר הכול נמס ולבסוף שופכים את הג'לטין אל תוך תערובת הגבינות ומקפלים הכל יחד עם הקצפת.
- לאחר מכן, בהתאם להוראות מתכונים לשבועות, יש לצקת את התערובת לתוך תבנית אפייה ומיישרים, ומכניסים לתוך המקרר, לשש שעות.
- לבסוף, פורסים את התותים על גבי העוגה הקרה ומזליפים רוטב תותים מעל. בתיאבון!.
עוגת טירמיסו
בהתבסס על הוראות מתכונים לשבועות, המצרכים הדרושים להכנת עוגת טירמיסו הם: תבנית פיירקס בגודל של 22X28, שוקולד מריר מגורר, שני מיכלים של שמנת מתוקה (38% אחוזי שומן), חמש כפות של ליקר קפה, שלוש כפות של אינסטנט פודינג וניל, חצי כוס של נס קפה, גביע של מלית גבינה לבלינצ'ס ו – 300 גרם של בישקוטים.
אופן הכנת עוגת הטירמיסו:
- תחילה, יש להקציף את השמנת, שתי כפות ליקר הקפה ואת פודינג הווניל, עד אשר נוצר קרם חלק ויציב.
- אחר כך, יש להוסיף את מלית הגבינה ולהקציף הכל למשך דקה, עד אשר נוצרת תערובת אחידה וחלקה.
- כעת, יש לערבב את ליקר הקפה ואת הקפה בתוך קערה נפרדת.
- יש לטבול מחצית מכמות הבישקוטים בתוך תערובת הליקרקפה ולרפד את כלי ההגשה בבישקוטים.
- לאחר מכן, לפי הוראות מתכונים לשבועות, יש לצקת מחצית מתערובת הגבינה אל תוך כלי ההגשה, ולכסות שוב בשכבה נוספת של בישקוטים טבולים. לבסוף, יוצקים את יתרת המלית ומכסים בעזרת ניילון נצמד.
- מכניסים לתוך המקרר למשך שעתיים, מוציאים ומעטרים באמצעות שוקולד מגורר.